Programma

Programma 2020 volgt.

Dit was het programma van Woonbeurs-Westland 2019

16.00 Woonbeurs-Westland open. Entree is gratis!

Ruim 20 bedrijven halen alles uit de kast om een inspirerende en energieke beurs voor u neer te zetten!
Er is een Publieksprijs voor de winnende exposant! Tijdens de beurs kan je jouw mening achterlaten in de gesloten box bij de deur!

19.00 uur : Debat Transitie van energie, hoezo?

Met: Frank Binnekamp, Directeur Westland Infra, Arjan Herreveld financieel adviseur Rabobank, Richard Kleefman energie transitie expert, Ronald Oosterwijk ondernemer Energie advies aan huis en Pieter Varekamp Wethouder van de energie transitie.
Onderwerpen die aan bod komen zijn: Wat levert het mij op? Is het financieel haalbaar? Waarom uitstellen?

21.00 uur: Einde dag 1, wij zien jullie graag morgen weer!

 Programma Woonbeurs-Westland zaterdag 9 maart 2019

10.00 uur Woonbeurs-Westland opent om 10.00 uur. Ruim 20 bedrijven halen alles uit de kast om een energieke beurs voor jou neer te zetten!
10.00-16.00 uur Opening van Kidscorner, gratis knutselen en schmiken!

De volgende lezingen zijn te bezoeken:

10.30 uur Wethouder Karin Zwinkels: Waarom duurzaam wonen in Westland? Waarom zou je je woning verduurzamen? En waarom een energietransitie? 

11.00 uur Isoleren: Wat is er mogelijk en hoeveel levert het op?
Gegeven door: Adviseur Justus Terlouw gemeentelijk energieloket de Woon Wijzer Winkel
Wil je energie besparen, je wooncomfort verhogen en geld overhouden? Dan is het beter isoleren van je woning vaak een goed idee. Maar hoe pak je het aan en wat zijn de mogelijkheden? In deze sessie geeft een adviseur van het gemeentelijke energieloket onafhankelijk en deskundig advies. In deze sessie hoor je alles over hoe jij jouw huis beter kan isoleren.

11.30 uur Marieke van der Enden beleidsmedewerker Gemeente Westland.
Hoe organiseert Westland de energietransitie?
Heel Nederland moet energie besparen en op termijn overstappen op duurzame energie en warmte. Dat geldt ook voor Westland, maar hoe gaat dat in zijn werk? En welke rol neemt de gemeente hierin? In deze sessie hoor je waar de gemeente mee bezig is en hoe jij daar over mee kan praten.

12.00 uur Operatie Steenbreek door, alle tuinen groen! Wordt gegeven door Anne Kreffer.
Klimaat verandert, het zal meer gaan regenen en dat zijn vaker hoosbuien, aan de andere kant ook langere perioden van warmte en droogte. Groene tuinen verzachten extreme weersomstandigheden. De bodem onder een groene tuin vangt regenwater op, buffert het en geeft het af in droge tijden. En er zijn nog meer voordelen. Bloeiende planten voor onze wilde bijen en vlinders, bessenstruiken voor vogels, een groene tuin geeft leven. Planten en bomen houden de lucht gezond door afvangen van fijnstof. Groene tuinen dragen bij aan een gezonde en prettige leefomgeving.

12.30 uur Zonnepanelen: Is het iets voor mijn dak?
Adviesloket gemeentelijk energieloket de WoonWijzerWinkel. Wordt gegeven door adviseur  Justus Terlouw
Energie opwekken met zonnepanelen is hot. Je wekt ermee je eigen energie op en vaak heb je ze na aantal jaren alweer terugverdiend en heb je daarna nog jaren lang gratis stroom. Maar hoe weet je of jouw dak geschikt is? En waar moet je op letten als je ze wil aanschaffen? In deze sessie leer je hoe je weet of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en wat er allemaal bij komt kijken.

13.30 uur Marlous van Wijnen, Trends, Interieur en lifestyle.
Puur wonen
Hoe blijf je trouw aan jouw eigen woonstijl… en hoe doen wij dat met respect voor onszelf en onze leefomgeving.

14.00 uur isoleren: Wat is er mogelijk en hoeveel levert het op? 
Adviseur gemeentelijk energieloket de WoonWijzerWinkel. Wordt gegeven door adviseur Justus Terlouw

Wil je energie besparen, je wooncomfort verhogen en geld overhouden? Dan is het beter isoleren van je woning vaak een goed idee. Maar hoe pak je het aan en wat zijn de mogelijkheden? In deze sessie geeft een adviseur van het gemeentelijke energieloket onafhankelijk en deskundig advies. In deze sessie hoor je alles over hoe jij jouw huis beter kan isoleren.

14.30 uur Hoe wordt Westland aardgasvrij? Marieke van der Enden beleidsmedewerker Gemeente Westland.
Heel Nederland moet energie besparen en op termijn overstappen op duurzame energie en warmte. Dat geldt ook voor Westland, maar hoe gaat dat in zijn werk? En welke rol neemt de gemeente hierin? In deze sessie hoor je waar de gemeente mee bezig is en hoe jij daar over mee kan praten

15.00 uur  Operatie Steenbreek,  Alle tuinen groen. Wordt gegeven door Anne Kreffer.
Het klimaat gaat hoe dan ook veranderen en dat betekent meer regen en vaker zware regenbuien, Hoe beperk je de overlast hiervan en waar laat je al dat water? 

15.30 uur Zonnepanelen: Is het iets voor mijn dak? Wordt gegeven door Adviseur Justus Terlouw gemeentelijk energieloket de WoonWijzerWinkel.
Energie opwekken met zonnepanelen is hot. Je wekt ermee je eigen energie op en vaak heb je ze na een aantal jaren alweer terugverdiend en heb je daarna nog jaren lang gratis stroom. Maar hoe weet je of jouw dak geschikt is? En waar moet je op letten als je ze wil aanschaffen? In deze sessie leer je of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en wat er allemaal bij komt kijken.

17.00 uur sluit 4e editie Woonbeurs-Westland

Volg ons op Facebook en Instagram

Kom je ook naar de Woonbeurs-Westland?

Laat je verrassen en inspireren op:

6 maart 2020 van 16:00 – 21:00 uur
7 maart 2020 van 10:00 – 16:00 uur

Bedrijf Presenteren?

Heeft u een bedrijf dat iets met wonen te maken heeft en wilt u zich presenteren aan een regionaal publiek?

“Ik heb de beurs gebruikt om mij te laten inspireren!”

Lees verder…
Gerrie van Andel

Bezoekster, Woonbeurs-Westland

Waar

De Veiling, voorheen de Leuningjes

Julianastraat 49
2685 BB Poeldijk

Wanneer

Vrijdag 6 maart 2020
van 16:00 tot 21:00 uur

Zaterdag 7 maart 2020
van 10:00 tot 16:00 uur

Bedrijf presenteren?